User Name

Password

Info New or Forgotten?

Klik HIER voor de homepage van ATC Emelwerth
ATC Emelwerth > Nieuws > Nieuws 2005

1 Nov 05 - Procedure speelsterktebepaling

De procedure betreffende de speelsterktebepaling voor 2006.

KNLTB
Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond


Belangrijke informatie voor uw technische commissie, uw open toernooi wedstrijdleiding en uw leden

Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van twee onderwerpen die van belang zijn voor de bepaling van de speelsterkte van uw leden voor 2006 en voor de organisatie van de KNL TB toernooien vanaf 1 januari 2006. Deze onderwerpen houden verband met het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS):

  1. De procedure betreffende de speelsterktebepaling voor 2006 plus aanvraagformulier speelsterktemutatie;
  2. Het spelen van wintertoernooien en de speelsterkte die vanaf 1 januari 2006 van kracht wordt.

22 Nov 05 - Speelsterktes aangepast

In de Online Ledenlijst staan vanaf nu de nieuwe speelsterktes voor 2006.

21 Nov 05 - Netten verwijderd - parken gesloten

Vanaf 21 november a.s. worden alle netten op beide parken (Sportlaan en Pilotenweg) verwijderd. Dat betekent dat de parken vanaf die datum gesloten zijn tot april 2006.

De parkcommissie

  

27 Sep 05 - OP = OP toss

Na een succesvol toss-seizoen met iedere dinsdagavond veel deelnemers, komt de laatste tossavond er al weer aan. Om het seizoen feestelijk af te sluiten, organiseert de TC op dinsdag 27 september een speciale OP = OP toss. Zo gaat het clubhuis opgeruimd de winter in. Iedereen is net als anders welkom vanaf 19 uur.

21 Sep 05 - Jeugdclubkampioenschappen starten vandaag

Bekijk de schema's op de toernooipagina!

17 Sep 05 - Clubkampioenen dubbels en mixed 2005

Van 12 t/m 17 september streden ruim 70 deelnemers voor de titel 'Clubkampioen dubbel of mixed' van ATC Emelwerth. Veel bekende vertrouwde gezichten, maar ook nieuwe gezichten en aanstormend talent waren op de banen te zien. Het weer zat redelijk mee: na een warm nazomers begin, verregende de donderdagavond compleet. De wedstrijdcommissie moest partijen doorschuiven en sommige spelers kregen hierdoor op zaterdag wel heel veel partijen te verwerken. Op vrijdag en zaterdag zaten vooral de toeschouwers met plaid klappertandend aan de kant. Gelukkig zorgde de clubhuiscommissie voor warme soep en broodjes...
 
Hieronder staan de nummers 1 en 2 van de verschillende categorieën vermeld. Alle andere uitslagen vind je onder het tabblad 'Toernooien'. Ook staan er foto's in het 'Foto-album'.
 
HD 8/9:
1. Bas Diederiks en Andres den Breejen
2. Wim de Kleine en Ron Voerman
 
GD 8/9:
1. Ineke Vermeer en Gerard Wentink
2. Maroeska de Vries en Andres den Breejen
 
DD 5/6/7:
1. Ria Schutte en Ata Krone
2. Karin van Giffen en Marjan Olthof
 
HD 5/6/7:
1. Thom de Leeuw en Ivar van Luijk
2. Gerrit Otterman en Gerard Bosma
 
GD 5/6/7:
1. Petra van Keulen en Mark Coppes
2. Ria Schutte en Gerrit Otterman
 

9 sep 05 - Vandaag start het Open Maaike Smit Toernooi

9 sep 05 - Vandaag start het Open Maaike Smit ToernooiKlik voor de speelschema's en dagplanningen. Je kunt op de site live volgen wie er spelen!

8 sep 05 - Clubkampioenschappen klaar voor de start

Bekijk via Toernooien de schema's en planningen.
Zie je ze niet meteen... ze staan onder de overzichten van het jeugdtoernooi

6 Sep 05 - Tossen kan nog steeds !

Op dinsdagavond wordt er getossd. Neem je tennispas mee. De wedstrijden wisselen ieder half uur. Wil je meedoen met de volgende ronde? Kom dan op tijd: 10 minuten voor het hele en 10 minuten voor het halve uur.

Om 20.30 uur is er even een pauze voor een kopje koffie.

15 aug 05 - Het wordt druk op de banen

Het frisse weer doet ons bijna denken dat het buitenseizoen er al op zit. Niets is minder waar. De komende tijd is er nog van alles te doen op onze banen aan de Sportlaan! Allereerst het Maaike Smit Toernooi. Een open jeugdtoernooi in dat in het weekend van 9-11 september wordt gespeeld. Vervolgens de clubkampioenschappen HD, DD en GD in de week van 12 tot 17 september. De week daarop zijn dan nog de clubkampioenschappen voor de jeugd. Inschrijven voor al deze toernooien kan eenvoudig on-line via de pagina TOERNOOIEN op deze site. En speel je zelf niet mee: kom eens een kijkje nemen tijdens de toernooien. Het is dan altijd gezellig druk rond de banen en in het clubhuis!

25 jul 05 - Michel Daniëls overleden

Wij ontvingen het bericht dat afgelopen vrijdag 22 juli ons Lid van Verdienste Michel Daniëls is overleden. Na jarenlange grote inzet voor de vereniging, met name voor de Parkcommissie, werd Michel benoemd tot Lid van Verdienste. Geen geringe prestatie, want deze titel wordt niet vaak verstrekt. Helaas liet zijn gezondheid hem het afgelopen jaar in de steek, waardoor hij zijn geliefde tennissport niet meer kon beoefenen. Wij zullen hem herinneren als een zeer optimistische man en sportief tennisser, geliefd bij allen die hem kenden.

Wij wensen zijn echtgenote en andere nabestaanden veel sterkte.

namens het bestuur,
Kees Vermeer

7 jul 05 - Thuisblijverstoss

In de vakantieperiode zal op 4 zondagen van 10 uur tot 13.00 uur een "thuisblijverstoss" worden georganiseerd door de clubhuiscommissie.
Deze toss is voor (echt)paren, dus altijd een mix-paar. De zondagen zijn: 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus. Iedereen is welkom. Goed in tennis of niet.
We drinken tussendoor een kopje koffie (voor eigen rekening) met iets lekkers erbij.
De clubhuiscommissie rekent op veel deelnemers.

6 jul 05 - Het uitladen van de nieuwe lampen

6 jul 05 - Het uitladen van de nieuwe lampen

6 jul 05 - Nieuwe baanverlichting

Als het goed is, is het niemand echt opgevallen: we hebben nieuwe verlichting op de banen aan de Sportlaan. De oude verlichting was afgeschreven en nieuwe lampen waren niet meer verkrijgbaar, dus het was tijd voor een renovatie. Bovendien een gelegenheid om flink op de stroomkosten te besparen. We hadden 8 masten met elk twee lampen van 3500 watt. De nieuwe lampen verbruiken slechts 2000 watt! Door een beter rendement, betere reflectoren en minder strooilicht, is de lichtopbrengst toch gelijk gebleven, zodat we 's avonds ongestoord kunnen blijven tennisen.

6 jul 05 - Man zonder hoogtevrees

6 jul 05 - Man zonder hoogtevrees

18 jun 05 - Tiebreak-toernooi

44 personen deden mee aan het tiebreak toernooi op 16 juni. De avond was gezellig en een groot succes. Met wisselende partners speelde je telkens drie tiebreaks. Wie aan het eind van de avond de meeste tiebreaks had gewonnen, stond nog een aardig prijsje te wachten. In de speelsterktecategorie 8-9 werd bij de dames Ineke Vermeer tweede en Helga Jargosch eerste en bij de heren Andres den Breejen tweede en Ale Willemsma eerste. In de speelsterktecategorie 6-7 werd bij de dames Annemiek Nieuwdam tweede en Martha Remery eerste. Bij de heren gingen de prijzen naar Henk Bos (tweede) en Robert Kapteyn (eerste).

Al met al een geslaagde avond, met dank aan Robert-Jan de Wit, Marjan Olthof en Nico de Leeuw voor de prima organisatie.

7 jun 05 - De jeugdkampioenen

7 jun 05 - De jeugdkampioenen

Op de achterste rij van links naar rechts Tom de Leeuw, Ivar van Luyk, Linda Groenewold, Valentina Panabarco en Irma Visserman is het gemengd team Emelwerth 1 dat speelde op de zondag junioren derde klasse, Ferdy Salders ontbreekt.
Op de voorste rij Antijn Koers, Robin Tan en Marcel Koffeman is het jongens team Emelwerth 1 dat speelde in de tweede klasse. Marco Panabarco en Robbert Beijsens ontbreken.

7 jun 05 - Kampioen bij de SENIOREN

7 jun 05 - Kampioen bij de SENIOREN

Zaterdag 4 juni zijn vier gemengd seniorenteams van ATC Emelwerth kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Het eerste team van ATC Emelwerth werd kampioen in de vijfde klasse en promoveert naar de vierde klasse. De teams 5, 6 en 7 werden kampioen in de zesde klasse en gaan volgend jaar ook een klasse hoger spelen. Al deze teams werden ongeslagen kampioen en wonnen de laatste dag zelfs allemaal met 5-0. Overtuigender kan niet. Gefeliciteerd en succes in de hogere klasse!

De zaterdag werd afgesloten met een Italiaanse avond. Zo'n zestig man, vrouw en kinderen genoten van heerlijke pasta's, stokbrood, salades, lambrusco en Italiaanse muziek.

7 jun 05 - Het italiaanse buffet

7 jun 05 - Het italiaanse buffet

23 mei 05 - Openingstoernooi 2005: Warmte- en zonrecord!

Nog nooit waren de temperaturen zo aangenaam als bij de opening van het zomerseizoen 2005 op zaterdag 5 april. Waar nog geen maand geleden de banen waren bedekt onder een dikke laag sneeuw, droegen de tennissers nu korte broeken en rokjes en moesten ze zich tegen de zon beschermen met een zonneklep!

’s Morgens waren de junioren aan de beurt. Veel jeugdleden betraden het gravel en alle banen waren bezet. Tijs en Cornelis zorgden voor de indeling. Een ijsje na afloop zorgde voor wat afkoeling van de verhitte spelers.

’s Middags betraden zo’n veertig senioren de gravelbanen. De banen liggen er weer perfect bij: baan 1 t/m 4 nog iets zachter en de overige banen. Een zorgvuldige baanbehandeling is dus extra belangrijk: Vegen na iedere wedstrijd en sproeien bij droogte!

Kortom: een geslaagde opening!

23 mei 05 - Uitnodiging voor alle leden !

Zaterdag 4 juni 2005 
om 18.00 uur in het clubhuis

"Italiaans" buffet
+ huldiging kampioenen voor zover op dat moment bekend

De kosten zijn € 10,- per persoon (kinderen tot 12 jr € 3,-).

Inschrijving op lijst (op schuifpui) tot uiterlijk dinsdag 31 mei.
(p.s. inschrijven = betalen, anders schiet de club erbij in…)

Dit mag je niet missen,
dus inschrijven maar….
en tot zaterdag 4 juni !

Wil je komen, maar speelt jouw team uit, meldt dit dan even bij mij, zodat er bij terugkomst in ieder geval nog wat eten voor je is.

Heb je vragen, bel dan even
(0527) 611493 (Trudy Mangnus)
of (0527) 610961 (Marjan Olthof).

7 apr 05 - Lekker in het zonnetje tijdens het openingstoernooi

7 apr 05 - Lekker in het zonnetje tijdens het openingstoernooi

4 apr 05 - Kom we gaan de baan weer op!

4 apr 05 - Kom we gaan de baan weer op!

Het is prachtig weer.
Af en toe een buitje is goed tegen het stof.

28 mrt 05 - Zo lagen de banen er bij...

28 mrt 05 - Zo lagen de banen er bij...

Maar ze liggen er nu beter bij.

Want:

zaterdag 2 april a.s. is alweer het openingstoernooi.

15 mrt 05 - Onderhoudsdag

Aanstaande zaterdag 19 maart is het weer schoonmaak- en onderhoudsdag.
We beginnen om 9.00 uur en gaan door tot ca. 12.00 uur.

Komt allen! Vele handen maken licht werk en het is gezellig.

13 mrt 05 - Aanvoerdersavond in het clubhuis

Voor de aanvoerders van de competitieteams hebben we weer een avond gepland om de competitiespullen op te halen. De avonden zijn in het clubhuis aan de Sportlaan. De bijdrage voor deelname aan de competitie is € 45,00 per team.
Dit zijn de volgende avonden:

Senioren: dinsdag 22 maart, 19:00 uur
Junioren: woensdag 23 maart, 19:00 uur

8 mrt 05 - Schrijf je online voor tennisles !

De lessen en trainingen worden ook deze zomer weer verzorgd door P.R.O.-Tennis. Doordat zij ook PlanMySport gebruiken, ontstaan er prachtige voordelen voor de communicatie en administratie. Lees verder via optie Les/Training.

6 mrt 05 - Opening seizoen 2005

Op zaterdag 2 april is er voor junioren en senioren een openingstoernooi.

Voor de jeugd is het 's morgens van 09.00 - 14.00 uur

Voor de senioren beginnen we om 14.00 uur.

Je hoeft je niet in te schrijven. Neem wel je tennispas mee.

1 Feb 05 - Clubblad februari 2005

1 Feb 05 - Clubblad februari 2005Het clubblad van februari 2005

jaarverslag 2004 technische commissie

Herfst op de banen

De zomer is weer voorbij, maar je zou het eigenlijk niet zeggen. Het is prachtig weer en er wordt toch nog gespeeld op baan 9. Baan 1 t/m 4 hebben geen netten meer, wel bladeren. Wim heeft geprobeerd de bladeren weg te blazen echter zonder veel succes. De bladeren blijven maar vallen.

Clubblad oktober 2005

Het digitale clubblad met het inschrijfformulier voor de competitie van 2006.

Copyright © 2003-2016 ATC Emelwerth. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Technische informatie

Contact